Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor

Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor

05.12.2019 919

"Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında İzmir il Milli Eğitim Müdürlüğünde Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetlerinden sorumlu Müdür yardımcısı Şemsettin Ünal'ı ziyaret ettik.

05-12-2019

 

 

 

 

 

 

 

  

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şemsettin Ünal proje hakkında bilgi verdi. Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'in yaptığı açıklamayı hatırlattı. Projeye 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 81 ilde bin 889 okul katıldı ve bu okullardaki 13 bin 217 öğretmen ve 39 bin 197 öğrenci ailelere destek oldu. Proje kapsamında öğrenciler, okullarının bulunduğu mahallelerdeki ihtiyaç sahibi, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin evlerinde küçük bakım ve onarımlar, boya badana işleri, mobilya tamiri, küçük eşya onarımı yaptı, hasta ve yaşlılara bakım ve temizlik hizmeti verdi, kişisel bakımlarına yardımcı oldu ve hayatlarını kolaylaştırıcı destekler sağladı.

"Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesinde, öğrencilerimiz engellilere ve dezavantajlılara yönelik toplum hizmeti kapsamında yaklaşık 54 bin aileye destek oldu. Proje 2019-2020 eğitim öğretim yılında da devam edecek. Hedefimiz, 100 bin aileye ulaşmak ve yardımcı olabilmek. Bunu da rahatlıkla başarabileceğimize inanıyorum. 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şemsettin Ünal; "alanım itibari ile hep meslek liselerinde çalıştım, işletmelerde beceri eğitimi, adı altında işletmeleri gezerken öğrencilerimizi işyerlerinde nasıl çalıştıklarını izleme fırsatım oldu, bu çalışmaların öğretmen ve öğrenci performansını artırdığına şahit oldum, bu yüzden tüm meslek liselerinin bu tür çalışmaları desteklemesini bende istiyorum. İl Milli Eğitim müdürlüğünde görev yaptığım sürece ülkemizin kalkınması ve daha ileri seviyelere gelmesi için elimizde geleni beraber yapacağız, günümüzde ülkelerin kalkınmışlık düzeyleri, milli gelir miktarı yanında eğitim ile de ölçülmektedir. Bir ülkenin kalkınması, o ülke halkının gelişmesine, kendini yenilemesine sıkı sıkıya bağlıdır. Öğrencilerimizi geliştirmek onlara meslekleri ile ilgili uygun davranışlar kazandırmak da ancak eğitimle olur. Meslek liselerimiz üretim tekniklerinde yaşanan hızlı değişimi eğitimle en kısa sürede vermeli, eğitime daha fazla önem vermeli insanımıza daha fazla yatırım yapma ihtiyacını ön plana çıkarmalıdır. "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi ile öğrenci ve öğretmenlerimizin eliyle insanlarımızın yüreğine dokunduk. Projede görev alan ve bundan sonra görev alacak olan tüm mesai arkadaşlarımı ve öğrencilerimizi tebrik ederim" dedi.