Sıkça Sorulan Sorular

Evet. İşletmede mesleki eğitim ve staj eğitimi alan tüm öğrencilerimizin iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigortaları yapılır.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre sorumluluk sınavları, birinci dönemin ilk haftası, ikinci dönemin ilk haftası ile son iki haftası içerisinde yapılır. Eğitim ve öğretim yılı başında yapılan sorumluluk sınavı sonunda tek dersten başarısızlığı bulunan son sınıf öğrencileri için aynı usulle takip eden hafta içinde bir sınav daha yapılır.

Mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları, merkezi sistem sınav puanına göre öğrenci alır. Anadolu Teknik Programlarında doğrudan, alana öğrenci kaydı yapılır. Anadolu Teknik programında bir mesleğe yönelik bilgi ve becerilerin yanında matematik, fizik, kimya ve biyoloji dersleri 4 yıl boyunca ağırlıklı olarak verilmektedir. Bu programa devam eden öğrenciler son sınıfta 3 gün işletmelere gitmezler. Bunun yerine alan eğitimine başladıkları yılın sonundan itibaren toplam 40 gün staj yaparlar.

Öğrencilerimiz, yükseköğretimlerine alanlarının devamı bir mühendislik fakültesinde devam etmek istedikleri takdirde sadece mesleki ve teknik Anadolu lisesi mezunlarının başvuru yaparak yerleştirildikleri Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları (M.T.O.K) mezunlarına ayrılan kontenjanlardan yararlanabilirler.

Yüksek Öğretim Kurulu’nca hazırlanarak ilan edilen (Yıl) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre; Meslek lisesi mezunlarına üniversitelerin Teknoloji Fakülteleri, Turizm Fakülteleri ile Sanat ve Tasarım Fakültelerinde (Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Mezunları – M.T.O.K) kontenjan ayrılmıştır.

Adli Bilişim Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği gibi alanları içeren mühendisliklere yerleşebilmek için mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olmak gerekmektedir.

Alan eğitimine başladığınız sınıfın birinci döneminin sonuna kadar alan değiştirme hakkınız vardır. Alan değişikliğini kendi okulunuzda yapabileceğiniz gibi başka okullara geçerken de yapabilirsiniz. Öğrencinin sağlık durumunun, geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olması gerekir. Tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin meslek alanı ve dalına yönlendirilmesinde öğrencilerin yetenekleri, sağlık ve engel durumları ile özellikleri dikkate alınır. Bu öğrencilerin bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) geliştirme biriminin önerisi ve öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonunun kararı doğrultusunda alan ve dal tercihi yapmaları sağlanır. Yetenek, mülakat, mülakat ve beden yeterliliği sınavıyla öğrenci alınan alanlarına, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirtilen esaslar dışında diğer alan ve ortaöğretim kurumlarından nakil ve geçiş yapılmaz.

 

1. Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı

2. Motorlu Araçlar Teknoojisi Alanı

3. Mobilya ve İç Mekan Teknolojisi Alanı

4. Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı

5 Mesleki Eğitim Merkezi Programı (33 Alan 181 dal)

http://meslek.eba.gov.tr/?p=duyuru&duyuru=MESLEK%C4%B0%20E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M%20MERKEZLER%C4%B0%20%C3%87ER%C3%87EVE%20%C3%96%C4%9ERET%C4%B0M%20PROGRAMLARI